Turnauksen säännöt

Lopputurnaus pelataan 16 joukkueen turnauksena. Joukkueet jaetaan neljään neljän joukkueen lohkoon. Lohkot arvotaan huomioiden karsintojen tulokset ja alueellisuus. Kaikki sijoitukset pelataan loppuun asti, joten kaikille joukkueille tulee lähtökohtaisesti kuusi (6) ottelua.

Pelaajalla tulee olla edustusoikeus seurassa, jota hän näissä kilpailuissa edustaa. Poikkeuksena on tilanne, jossa kilpailuun osallistuvien seurojen välillä on piirin hyväksymä yhteisjoukkuesopimus. Myös piirin myöntämät kaksoisedustusluvat kahden eri seuran välillä ovat voimassa. Yhteisjoukkueen toiminnan tulee käsittää vähintään yksi sarjakausi, eikä sitä voida perustaa vain erilliseen yksittäiseen kilpailuun tai sen karsintaan osallistumiseksi.

Yli-ikäisten käyttö kilpailumääräysten mukaan. Yhdellä seuralla voi lopputurnauksessa olla vain yksi joukkue.

 

Ottelujen peliaika on 2×30 minuuttia. Ottelut pelataan 3 pallon systeemillä. Palloliitto toimittaa pelipallot turnausjärjestäjälle. Jokainen joukkue on velvollinen asettamaan otteluissa pallopojat oman maalinsa taakse, loppuotteluun turnausjärjestäjä asettaa pallopojat. Turnauksen puolivälierissä, välierissä ja mitaliotteluissa pelataan tasatuloksen sattuessa  2 x 10 min. jatko-ottelu. Jos jatko-ottelu päättyy tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan viidellä (5) laukojalla. Mikäli viiden (5) laukojan jälkeen kilpailu ei ole ratkennut, jatketaan pelaaja kerrallaan ”äkkikuolema”-menetelmällä. Kaikki laukojat valitaan varsinaisen peliajan päättyessä kentällä olevista pelaajista.
Finaaliottelua ennen suoritetaan pelaajien esittelyt ja kättelyt.

 

Varoitukset ovat turnauksessa ottelukohtaisia. Karsinnoissa saadut varoitukset eivät vaikuta lopputurnauksessa, sarjaotteluissa saatu pelikielto ei koske lopputurnausta, ellei kyseessä ole erillinen kurinpitoelimen määräämä määräaikainen pelikielto. Kentältäpoisto kahdella varoituksella aiheuttaa yhden ottelun pelikiellon. Myös suorasta kentältäpoistosta aiheutuu yhden ottelun pelikielto, ellei erotuomari tee raporttia erityisen törkeästä rikkeestä. Tällöin kilpailun jury voi tuomita lisärangaistuksia.

 

Joukkueen pelaajamäärää ei ole turnauksissa rajoitettu. Suosituksena on, että joukkue käyttää lopputurnauksessa enintään 20 pelaajaa. Pelaajista lähetetään numeroitu luettelo turnauksen järjestäjälle viimeistään 2 viikkoa (14 vrk) ennen turnauksen alkua. Lopullinen lista pelaajista vahvistetaan järjestäjille tulopäivänä joukkueen ilmoittautuessa turnauskansliaan. Lopullisessa listassa voi olla pelaajia myös alkuperäisen listan ulkopuolelta. Turnaukseen ei nimetä varapelaajia. Ottelukohtainen maksimi vaihtomäärä on 7 pelaajaa (kaikki pelaajat voivat olla pöytäkirjassa). Kaikkien lopullisessa listassa olevien pelaajien peluutuksen on täytettävä alla mainitut peluutuskriteerit (loukkaantumis- /sairastumistapaukset ovat poikkeuksena). Turnauksen järjestäjän tulee tulostaa päivitetyt pelaajalistat liiton pelaajatarkkailijoille ennen turnauksen al-kua.
Pelaajien numerointi tulee olla sama koko turnauksen ajan. Vaihdot suoritetaan pelikatkon aikana. Edestakaiset vaihdot -sääntö ei ole voimassa. Pelin nopeuttamiseksi tuomarin ei tarvitse kirjata vaihtoja. Otteluvalvoja kirjaa vaihdot. Kaikkien turnaukseen osallistuvien pelaajien (lista, joka vahvistetaan turnaukseen ilmoittautumisen yhteydessä) on saatava pelata turnauksessa vähintään yksi kokonainen puoliaika.
Turnauksen järjestäjä nimeää jokaiselle kentälle valvojan. Joukkueet antavat ennen ottelua valvojalle kokoonpanoluettelon, johon on ympyröity avauskokoonpano. Jokainen vaihto ilmoitetaan kentän valvojalle ennen vaihdon suorittamista.

Ottelut pelataan 3 pallon systeemillä. Jokainen joukkue on velvollinen asettamaan otteluissa pallopojat/-tytöt oman maalinsa taakse. Loppuotteluun turnausjärjestäjä asettaa pallopojat/pallotytöt.